Detail kurzu

Online seminár - GDPR – aktuálne problémy, práca z domu, spracúvanie údajov týkajúcich sa zdravia a zmeny v roku 2020 - JUDr. Marcela Macová

EDUCO - CONSULT, s. r. o.

Popis kurzu

Technické parametre on-line seminára nájdete na konci programu 

Pôvodné pravidlá vyplývajúce z nariadenia GDPR a nového zákona o ochrane osobných údajov, ktoré nadobudli účinnosť ešte dňa 25. 5. 2018, sa v dôsledku aplikačnej praxe neustále menia.
Aj v roku 2019 nastalo niekoľko významných zmien z dôvodu nových stanovísk Úradu na ochranu osobných údajov SR a Európskeho výboru na ochranu osobných údajov (EDPB), ktoré upravujú napríklad obsah zmlúv, zavádzajú lehotu záznamu pri monitorovaní priestoru, špecifikujú, ako má vyzerať označenie monitorového priestoru a prinášajú aj celý rad ďalších povinností. Čo sa oproti pôvodnej legislatíve v priebehu rokov 2018-2019 zmenilo a aké najväčšie novinky nás čakajú v roku 2020?


 Od 29.1.2020 je platné nové usmernenie EDPB ku kamerám - odporúča označenie priestorov "piktogram", lehotu uchovávania záznamov, ktoré priestory sa smú monitorovať, čo si predstaviť pod pojmom "oprávnenný záujem" a ako ho obhajovať.


Školenie s JUDr. Marcelou Macovou, PhD. je zostavené tak, aby ste boli včas a plne informovaní o všetkom, čo potrebujete pri spracúvaní osobných údajov poznať – od aktuálneho a pripravovaného znenia zákona, cez základné pravidlá spracúvania osobných údajov až po bezpečnostné opatrenia a dokumenty, ktoré musíte mať vo firme zabezpečené.

V rámci programu si navyše priblížime, ako prebieha úradná kontrola v praxi, vďaka čomu budete mať prehľad o tom, aké práva a povinnosti máte vy ako kontrolovaná osoba a naopak aké úrad v pozícii kontrolného orgánu. Oceniť môžete najmä praktický prierez najčastejšími pochybeniami, ktorým sa musíte vyvarovať, aby ste nedostali pokutu zo strany Úradu na ochranu osobných údajov, ktorý stihol už od 25. 5. 2018 uložiť sankcie vo výške viac ako 100 000 eur.

Záver školenia by sme chceli venovať vašim najčastejším problémom a otázkam. Každý účastník školenia dostane priestor na otázky formou chatu alebo zašlete otázky pred seminárom

Obsah kurzu

  • Viete, čo si máte predstaviť pod pojmom dokumentácia podľa Nariadenia GDPR? My vám presne povieme, čo všetko máte mať vypracované.


  • Viete si overiť, či máte správne vypracovanú informáciu o spracúvaní osobných údajov?


  • Viete, či máte právny základ na spracúvanie osobných údajov a či je to správny právny základ? Porovnáme si súhlas verzus oprávnený záujem napríklad pri fotografovaní.


  • Máte správne ošetrení vzťah s vaším sprostredkovateľom?


  • Dodržiavate zásady spracúvania osobných údajov? Napríklad pri kopírovaní úradných dokladov?


  • Monitorujete priestory kamerami? Viete, čo všetko musíte splniť, aby ste boli v súlade s GDPR a novým usmernením EDPB?


  • Poznáte najčastejšie pochybenia firiem pri spracúvaní osobných údajov?


  • Viete, kedy máte oznámiť porušenie ochrany osobných údajov Úradu na ochranu osobných údajov?


  • Viete, kedy využiť oprávnený záujem? Ako urobiť porovnávací test? Poskytneme vám jeho vzor.


  • Viete, aké sú vaše práva a povinnosti počas kontroly?


  • Viete, aké sú povinnosti kontrolného orgánu?


  • Viete, aké sú novinky v oblasti ochrany osobných údajov a čo vás čaká?



Organizačné pokyny: 

  • on-line semináre sú v štandardnej dĺžke cca od 9:00 do 14:00
  • platby prosíme realizovať len bankovým prevodom najneskôr dva dni vopred
  • prihlasovanie preferujeme on-line cez náš web alebo mailom na educo-consult@educo-consult.sk 
  • po prihlásení a uhradení účastníckeho poplatku Vám pár dni pred konaním zašleme link, cez ktorý sa jednoducho pripojíte k sledovaniu seminára
  • otázky lektorom môžte klásť počas on-line seminára formou chatu, lektor otázku zodpovie ústne alebo ju zašlite vopred na educo-consult@educo-consult.sk 
  • spolu s linkom na sledovanie Vám zašleme materiál a podrobný postup ako sa pripojiť k on-line sledovaniu
  • kapacita seminára je obmedzená na 100 účastníkov


Technické požiadavky:

  • Stále internetové pripojenie
  • Odporúčame sledovať on-line seminár cez prehliadač Google Chrome
  • Možnosť sledovať cez PC, tablet alebo smartphone

Cieľová skupina

Široká odborná verejnosť
Poznámka k cene

cena obsahuje študijné materiály v pdf a organizačné náklady

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať