Detail kurzu

Fungovanie podniku v čase krízy - krízový manažment a controlling

MENTIS s.r.o.

Popis kurzu

Cieľom seminára je rozšíriť poznatky účastníkov z oblasti riadenia podniku v čase vznikajúcej a prebiehajúcej krízy. Pre podniky je potrebné tieto nové trendy vývoja ekonomiky monitorovať a vybudovať si systém efektívneho krízového riadenia. Po jeho absolvovaní budú účastníci schopní posúdiť pripravenosť podniku na riešenie krízových situácií, identifikovať miesta vzniku krízy a intenzitu vplyvu na podnik. Dokážu prispôsobiť riadenie podniku a controlling na nové zmenené podmienky. Naučia sa identifikovať a tvoriť krízové plány a zostaviť maticu krízových javov, ktoré sa môžu objaviť v priebehu najbližších období v podnikoch. Budú schopní posúdiť vplyv krízy na ekonomiku podniku, citlivosť nákladov na inflačné zmeny, ich vplyv na  plnenie ciele a dosiahnutie vízie. Bližšie sa objasní postavenie krízového manažéra v podniku a dôležitosť zavedenia tejto novej profesie do riadenia.

Obsah kurzu

·         Ako sa pripraviť na krízu a úloha controllingu v krízovom riadení.

  • ·         Controllingový systém a jeho nástroje – úlohy finančného controllingu v kríze (finančný plán krátkodobý a dlhodobý), úlohy nákladového controllingu –  analyzovanie citlivosti nákladov a výnosov na krízové javy a infláciu.
  • ·         Krízový manažment – monitorovanie a riadenie krízových javov.
  • ·         Systém krízového riadenia. Identifikácia oblastí a miest vzniku krízy. Úrovne krízy.
  • ·         Krízové plány a postup jeho tvorby.
  • ·         Úrovne krízy a prístupy k riešeniu krízy na danej úrovni.
  • ·         Analýza a monitorovanie krízového vývoja.
  • ·         Programy odstraňovania krízy. Vyhodnotenie a ukončenie krízy.

Cieľová skupina

Kurz je určený pre majiteľov podnikov, TOP manažment, controllérov, personalistov a ostatných pracovníkov, ktorých chcú efektívne zareagovať na vznikajúce zmeny a postupný regres ekonomiky, či rastúcu infláciu. Určený je tiež všetkým záujemcom, ktorí chcú poznať problematiku krízového riadenia a úlohy controllingu v ňom
Certifikát Certifikať za účasť na online školení. Poznámka k cene

V cene školenia sú pracovné materiály, certifikát.

Kontaktná osoba

Ladislav Rau
0904683626
mentis@mentis.sk

Hodnotenie




Organizátor