Detail kurzu

Webinár: GDPR – úradné rozhodnutia za najčastejšie pochybenia v personálnej a mzdovej agende - JUDr. Marcela Macová, PhD.

Poradca podnikateľa, spol. s r.o.

Popis kurzu

Na dvojhodinovom webinári s JUDr. Marcelou Macovou, PhD., nahliadnete na najčastejšie chyby v personálnej a mzdovej agende, ktoré z dôvodu porušenia nariadenia GDPR a zákona o ochrane osobných údajov mali súdne dohry. Ide o pokračovanie webinára zo dňa 4. 11. 2022. Účasť na predošlom webinári však nie je nutná, keďže budeme rozoberať sériu ďalších „iných“ významných úradných rozhodnutí. Dozviete sa, čo bolo dôvodom konania, v ktorých prípadoch bola sankcia úradom uložená, ako tieto chyby nerobiť, resp. ako sa efektívne brániť, ak ste ako prevádzkovateľ pochybili.

Obsah kurzu

Program

  • Z akého dôvodu úrad začal konanie
  • K akému porušeniu pri spracúvaní osobných údajov došlo
  • Či bola a v akej výške uložená sankcia
  • Ako má prevádzkovateľ postupovať, aby sa sankcii vyhol
  • Diskusia


Harmonogram

9.00 – 11.00 prednáška spojená s diskusiou



JUDr. Marcela Macová, PhD.

Absolvovala Právnickú fakultu Masarykovej univerzity v Brne, nadväzne na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach obhájila rigoróznu prácu na tému „Ochrana osobných údajov“ a na Univerzite Komenského v Bratislave v roku 2016 ukončila doktorandské štúdium zamerané na ochranu osobných údajov. V rokoch 2005 až 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Aktívne sa zúčastňuje na rôznych odborných konferenciách, je autorkou viacerých komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov, ako aj mnohých publikovaných článkov o ochrane osobných údajov. Ako lektorka sa špecializuje na tému „ochrana osobných údajov“. V súčasnosti sa prostredníctvom svojej spoločnosti DAPRO Consulting s. r. o. profesionálne venuje aj výkonu funkcie.

Cieľová skupina

...

Kontaktná osoba


+421 918 451 113
sinska@pp.sk

Hodnotenie




Organizátor