Detail kurzu

Popis kurzu

Zamerajte svoju pozornosť na počítačovú bezpečnosť a získajte hlbšie poznatky v tejto oblasti od hardwaru až po IOT Security.

Obsah kurzu

PC Hardware

BIOS, BOOT konfigurácia a monitoring. Základné komponenty. Ďalšie komponenty. Virtualizácia, VM, RAID. Sieťové karty a káble. Porty a Protokoly. Bezdrôtové pripojenie. Iné pripojenia. Náradie.

Networking a správa

Základy routerov a prepínačov. Základy topológie siete. Prístup do siete. IP konektivita. IP Služby. IPSec, VPN. Konfigurácia routrov a manažovateľných switchov.

IT Security

Najčastejšie hrozby, útoky a zraniteľnosti. Zero Trust Networks. Fyzická bezpečnosť a šifrovanie. Oprávnenia a ochrana EndPointov. Ochrana pred vírusmi a malware. Firewall a nastavenia. Autentifikácia, kľúče a správa hesiel. Sledovanie siete. Honeypoty a Honeynety. Prevádzka a IR Incident Response. SEC IDS a IPS.

IOT Security

Slabé Heslá. Nezabezpečené sieťové služby. Ecosystem zariadení. Nemožnosť Updatu a patchovania. Použitie nevyhovujúceho a nezabezpečeného hardvéru, Nezabezpečené ukladanie a výmena dát.


Rozsah kurzu

  • 40 hodín (1 hodina = 45 minút)

  • Večerná forma realizácie| 8 x 5 hodín | vyučovacie dni PON – PIA | v čase 17:00 – 21:00

 

Cieľová skupina

Kurz je určený pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o počítačovú bezpečnosť a chceli by sa jej venovať aj profesne ako technici, sysadmini a začínajúci etickí hackeri.
Certifikát Osvedčenie o získanom vzdelaní v zmysle zákona o ďalšom vzdelávaní.

Kontaktná osoba

Ing. Katarína Mihalovičová
+ 421 907 736 117
kmihalovicova@tmconsulting.sk

Hodnotenie




Organizátor