Detail kurzu

Obsluha ručnej motorovej píly - PRI ŤAŽBE DREVA - základný kurz

LESTOM, s.r.o.

Popis kurzu

Kurz je určený pre získanie oprávnenia na obsluhu ručnej motorovej reťazovej píly - pri ťažbe dreva, pri spiľovaní, odvetvovaní a manipulácii s drevom v normálnych a kalamitných ťažbách.  Pre zaradenie do kurzu je podmienka predložiť potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti - lekársky posudok nie starší ako 6 mesiacov. Kurz prispôsobujeme požiadavkám účastníkov po časovej aj obsahovej stránke. Základný kurz je v rozsahu 64 hodín.


Obsah kurzu

Obsah kurzu je stanovený legislatívne v zmysle zákona NR SR č. 124/2006 Z.z. v znení neskorších predpisov a vyhlášky MPSVaR č. 356/2007 Z. z. skupina 10.2 - Výchova a vzdelávanie osôb na obsluhu ručnej motorovej reťazovej píly pri ťažbe dreva.

Teoretická časť obsahuje problematiku bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci potrebnú na obsluhu ručných motorových reťazových píl upravenú právnymi predpismi a ostatnými predpismi. Praktická časť obsahuje technologické postupy, kontrolu, prehliadky a skúšky ručných motorových reťazových píl.  Účastníci kurzu získajú zručnosti správneho pílenia, techniky rezov, oboznámia sa s ťažbou dreva v poraste a so správnou manipuláciou s drevnou hmotou. Absolvovaním kurzu získa účastník preukaz na obsluhu ručnej motorovej reťazovej píly - pri ťažbe dreva, resp. pilčícky preukaz.

Cieľová skupina

Kurz je určený pre osoby, ktoré potrebujú získať pre svoju prácu odbornú spôsobilosť na obsluhu ručnej reťazovej motorovej píly pri ťažbe dreva.
Certifikát Preukaz na obsluhu ručnej motorovej reťazovej píly pri ťažbe dreva

Kontaktná osoba

Ing. Matúš Toman, PhD.
0948551422
kurzy@lestom.sk

Hodnotenie




Organizátor