Detail kurzu

Obsluha ručnej motorovej píly - PRI INEJ ČINNOSTI - základný kurz

LESTOM, s.r.o.

Popis kurzu

Kurz je určený pre získanie oprávnenia na obsluhu ručnej motorovej reťazovej píly - pri inej činnosti, pre prácu s drevom v manipulačných skladoch, stolárskych dielňach, tesárov, pre priečne skracovanie dreva, drobná preriezka a podobne. Uvedený preukaz neoprávňuje pracovať pri ťažbe dreva. Pre zaradenie do kurzu je podmienka predložiť potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti - lekársky posudok nie starší ako 6 mesiacov. Základný kurz je v rozsahu 16 hodín.

Obsah kurzu

Obsah kurzu je stanovený legislatívne v zmysle zákona NR SR č. 124/2006 Z.z. v znení neskorších predpisov a vyhlášky MPSVaR č. 356/2007 Z.z. skupina 10.3 - Výchova a vzdelávanie osôb na obsluhu ručnej motorovej reťazovej píly  pri inej činnosti.

Teoretická časť kurzu obsahuje problematiku bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, potrebnú na obsluhu ručných motorových reťazových píl upravenú právnymi predpismi a pracovné postupy pri iných činnostiach ako pri ťažbe dreva. Praktickou časťou účastníci kurzu získajú zručnosti správneho pílenia počas inej činnosti ako pri ťažbe dreva, techniky rezov a oboznámia sa so správnou manipuláciou s drevnou hmotou pri inej činnosti.

Cieľová skupina

Osoby, ktoré stínajú stromy do priemeru 15 cm bez smerového zárezu, tesári, stolári pri priečnom skracovaní a úprave dreva, stavbári pri priečnom skracovaní dreva, zamestnanci a iné osoby pracujúce v gátroch a na pracoviskách na spracovanie drevného materiálu, zamestnanci a iné osoby pracujúce pre telekomunikácie, pre správy ciest, pre povodia riek, v energetike pri odvetvovaní stromov, pri stavebných prácach, pri ekologických prácach, pri debniacich prácach a ostatné osoby pri obsluhe RMRP pri iných činnostiach. 
Certifikát Preukaz na obsluhu ručnej motorovej reťazovej píly pri inej činnosti

Kontaktná osoba

Ing. Matúš Toman, PhD.
0948551422
kurzy@lestom.sk

Hodnotenie




Organizátor