Detail kurzu

8 Brokátov - Liečivé Tao - 1B

Lumina Learning, s.r.o

Popis kurzu

Osem brokátov - staroveké umenie pre moderné zdravie

Uprostred nespočetného množstva wellness postupov existuje klenot starobylej múdrosti, ktorý stále odoláva skúške času - Osem brokátov, v čínštine známy aj ako Ba Duan Jin. Tento súbor jemných, plynulých cvičení, pochádzajúci zo starovekej Číny, kombinuje pohyb, prácu s dychom a pozornosť vedomia s cieľom podporiť fyzické zdravie, duševnú pohodu a emocionálnu rovnováhu.

Pôvod ôsmich brokátov: Osem brokátov má svoje korene v Číne, kde ich pôvodne vytvorili taoistickí a budhistickí mnísi, aby podporili vitalitu, kultivovali vnútornú energiu (Qi) a zlepšili celkové zdravie. Cvičenie sa údajne zdokonaľovalo po stáročia, pričom každý pohyb bol starostlivo navrhnutý tak, aby sa zameral na konkrétne meridiány a orgány v tele podľa zásad tradičnej čínskej medicíny (TČM).

 Každé z ôsmich cvičení sa zameriava na iný aspekt zdravia a pohody:

Prínosy cvičenia Osem brokátov: Osem brokátov ponúka nespočetné množstvo výhod pre fyzickú aj duševnú pohodu:

Zlepšená flexibilita a mobilita: Jemné, plynulé pohyby ôsmich brokátov pomáhajú zvyšovať flexibilitu, zlepšovať pohyblivosť kĺbov a znižovať stuhnutosť tela.

Zníženie stresu a uvoľnenie: Vďaka kombinácii pohybu s hlbokým dýchaním a uvedomelosťou pomáha cvičenie Osmičky brokátov upokojiť myseľ, znížiť hladinu stresu a podporiť relaxáciu.

Zvýšenie energie a vitality: Pravidelné cvičenie Osmičky brokád stimuluje tok Qi v celom tele, čím podporuje vitalitu, vnútornú silu a celkovú úroveň energie.

Lepšie držanie a vzpriamenie tela: Mnohé z cvičení v rámci Osem brokátov sa zameriavajú na flexibilitu a vyrovnanie chrbtice, čím pomáhajú zlepšiť držanie tela a zmierniť ťažkosti spojené so zlým držaním tela.

Zlepšenie mentálnej pohody a sústredenia: Vedomá povaha cvičenia pomáha rozvíjať jasnosť mysle, zlepšuje koncentráciu a podporuje pocit vnútorného pokoja a rovnováhy.

Obsah kurzu

Štruktúra Kurzu:

A/ Základy Tao 1A

V tejto časti si len zopakujeme v krátkosti základy Tao 1A, tieto techniky potom zdokonaľujeme na pravidelných cvičeniach.

1. rozcvička, sebamasáž a detoxikácia - základom každého cvičenia je rozcvička, celé telo príjemne zahrejeme, masážou prekontrolujeme a prekrvíme každú časť nášho tela, zbavíme sa poškodených buniek. Špeciálne sa zameriame na masáž rúk, nôh a brucha.

2. Železná košeľa - V tejto časti sa v prvom rade naučíme základný postoj a ako získať stabilitu a rovnováhu.

3. Čikungové cvičenia - Práca s energiou Čchi, ukladanie energie v našom strede, do nášho tantienu. Kultivácia energie.

4. Tao Yin - Cvičenia na karimatke, špeciálne techniky, na spevnenie nášho jadra.


B/ Základy Tao 1B

 Meditačné cvičenia:

1. Prebudenie pôvodnej sily

2. Spojenie troch ohňov

3. Mikrokozmický orbit

4. Technika napájania sa na 6 smerov.


C/ Forma Osem Brokátov / Ba Duan Jin

Tejto časti budeme venovať najviac času, aby sme všetky pohyby dokonale zvládli, taktiež zostavu precvičujeme aj na pravidelných cvičeniach.

Účastníci kurzu obdržia pracovný zošit týkajúci sa základných tém, plus videá podľa ktorých môžu zostavu opakovať aj doma.



Poznámka k cene

Účastníci kurzu obdržia pracovný zošit týkajúci sa základných tém, plus videá podľa ktorých môžu zostavu opakovať aj doma.

Hodnotenie




Organizátor