Detail kurzu

Ako vychovať šťastné a sebavedomé dieťa ? (Webinár)

Power Coaching s. r. o.

Popis kurzu

Vychovávame ich s láskou, dávame im len to najlepšie zo seba a aj napriek tomu máme občas pocit, že niekde robíme chybu. Robia vaše deti len to, čo oni chcú a vy si myslíte, že sú neposlušné? Neviete ako reagovať na ich plač, hnev, odmietanie a iné výrazné emócie? Kde to celé vlastne zlyháva ?

Deti s nami komunikujú od narodenia a to ich vlastným spôsobom. Napríklad malé deti nepotrebujú k tomu jazyk, využívajú všetko čo vedia používať: svoju tvár, svoje telo, svoj hlas, ruky, hračky a emócie. My dospelí používame na dorozumenie sa najmä hovorené slovo, a až následne používame gestá a mimiku. Naše uvažovanie je skôr racionálne a praktické a tomu je prispôsobená aj naša komunikácia. Ako rodičia si musíme uvedomiť, že každé dieťa má svoj špecifický vývoj a predovšetkým my sme tí, ktorí vplývame na to, ako sa buduje identita nášho dieťaťa. Rozdielny spôsob a schopnosti vyjadrenia svojich pocitov a potrieb nás rodičov občas vrhnú do stavu, že nevieme ako pokračovať. Každé štádium vývoja sa musíme naučiť rešpektovať a vedieť, ako správne reagovať. Ale ako na to ?

Komunikujte a pýtajte si spätnú väzbu. Komunikácia je hlavným nástrojom, ktorým vám dokáže napomôcť k výchove vášho dieťaťa. Musíme sa naučiť s nimi hovoriť o rôznych veciach a situáciách a snažiť sa o to, aby oni sami prišli s nápadmi a podporovať ich. Zároveň je dôležité nájsť harmóniu medzi napomínaním a pochvalou dieťaťa. Ak budeme dieťa stále iba chváliť, alebo na druhú stranu iba napomínať, bude to mať negatívny účinok. Tu je potrebné si uvedomiť, že dieťa potrebuje mať zdravú úroveň sebahodnotenia, vedieť kým je a má mať aj vlastnú zodpovednosť.

Na tomto workshope sa naučíte štádia vývoja dieťaťa, ako sa v jednotlivých štádiách správať a čo je najdôležitejšie, ako nájsť rovnováhu pri výchove tak, aby sa dieťa poznalo, aby malo na seba adekvátne nároky a aby si verilo, že všetky svoje ciele dosiahne.

Webinár bude prebiehať prostredníctvom nášho Live Stream štúdia. Dostanete od nás všetky technické a prihlasovacie údaje. Webinár si môžete užiť z pohodlia vášho domova, stačí vám internet a notebook/pc/tablet.

Prihláste sa na info@powercoaching.sk alebo volajte na 1948 168 011.

Tešíme sa na vás !

Partner podujatia: StartitUP :) Foto zdroj: www.pexels.com

Kontaktná osoba

Mgr. Silvia Langermann, PCC
+421 948 168 011
info@powercoaching.sk

Hodnotenie




Organizátor