Detail kurzu

Ako písať lepšie ako AI

PDCS

Popis kurzu

Píšete blog či používate v práci sociálne siete? Uskutočnili ste podujatie, ukončili projekt, zrealizovali výskum a potrebujete o tom napísať? Ako písať tak, aby sa vaša správa nestratila v hore podobných a nezáživných textov? Ako urobiť aj z projektového reportu majsterštik, ktorý budú citovať novinári či účastníci odborných konferencií? Ako priblížiť zložitú tému odbornému i laickému publiku a udržať sa v bezpečnom priestore medzi bulvárom a vedeckým časopisom? Svet obsahového marketingu ovládla umelá inteligencia. Ako ju využívať a zároveň nespadnúť do šablónovitej banality?

Obsah kurzu

Kurz je určený všetkým tým, ktorí sa pokúšajú prostredníctvom blog postov či statusov na sociálnych sieťach (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn) nielen zabávať a informovať, ale aj vzdelávať širšiu či odbornejšiu verejnosť. Budeme sa učiť, ako písať pútavo a zrozumiteľne o odborných témach a neskĺzať pritom do bulvarizácie. Tieto zručnosti sa môžu hodiť aj tým, ktorí píšu správy z projektov, tlačové správy, či iné pracovné texty, ktoré by sme radi robili príťažlivými pre čitateľov. Zamyslíme sa preto spolu nad cieľovou skupinou našich textov, využijeme Chat GPT, pohráme sa so štylistikou, melódiou vety, nadpismi, vizuálom vo vzťahu k textu. Väčšinu času budeme písať a diskutovať o napísanom.

Tento tréning vám dodá sebavedomie a zručnosti vytvoriť úspešný blog, stránku, či stream na sociálnych sieťach, ktorý podporí vašu prácu a pritiahne čitateľov k pravidelnému obsahu, ktorý si obľúbia.

Program tréningu zahŕňa:

  • Diskusie o textoch vlastných i cudzích, úpravu, vylepšovanie, skracovanie, prispôsobovanie rôznym platformám a formátom
  • Zamyslenie sa nad cieľovou skupinou, jej očakávaniami, potrebami, preferenciami
  • Využitie Chat GPT v rôznych etapách práce na textoch (vymýšľanie koncepcie, editovanie, prvý náčrt textu, nápady na oživenie, prispôsobenie rôznym platformám)
  • Hranie sa s jazykom, úskalia a radosti slovenčiny, ale aj umenie použitia čechizmov či anglikanizmov, štylistika
  • Ako využiť obrázky, či príbehy z beletrie zdanlivo nesúvisiace s témou blogu
  • Kreatívne "boostre" čo naštartujú naše písanie
  • Písanie, písanie, písanie a diskutovanie

Kurz je dvojdňový. Účastníci kurzu získajú elektronické materiály v rozsahu najmenej 30 strán, zoznam podpornej literatúry vrátane linkov na online zdroje a videá a certifikát v PDF. Príprava: každý účastník potrebuje svoj vlastný laptop/tablet na písanie.

Certifikát Účastníci získajú certifikát o absolvovaní kurzu. Poznámka k cene

Cena zahŕňa občerstvenie a tréningové materiály.

Hodnotenie




Organizátor