Detail kurzu

Metodika 5 S + Safety

ISOQAR SK s.r.o.

Popis kurzu

Japonci veria, že udržiavaním čistoty svojho blízkeho okolia sa udržiava aj čistota ich mysle. Na základe tejto logiky priemyselní inžinieri tvrdia, že čisté a usporiadané pracovisko zvyšuje produktivitu a zlepšuje vzťah ku kvalite. 5S je jedným z lean nástrojov zlepšovania a zoštíhľovania procesov. Cieľom skolenia je vybudovanie základu pre úspešné zavádzanie metodiky 5S, jej štandardizovanie a organizovanie poriadku na pracovisku tak, aby ste mohli byť úspešní pri implementácii 5S vo vašej organizácii, prevádzke alebo spoločnosti.

Účastníci kurzu sa oboznámia s podstatou 5S, jeho jednotlivými krokmi a prínosmi. Súčasťou kurzu sú aj cvičenia.

Obsah kurzu

Čo je 5S? Základné informácie, význam, ciele, účel metódy 5S.

Päť pilierov 5S + 6S – História, vysvetlenie skratiek a základných pojmov.

-   1S Triediť / Sort / Seri – Systém triedenia a odstraňovania nepotrebných položiek z pracovného prostredia, zavedenie Red tag systému.

-  2S Usporiadať / Set in order / Seiton – Ako organizovať nástroje, ktoré prežili fázu triedenia   vizuálnym spôsobom v poradí, ktoré dáva procesom zmysel.

-  3S Vyčistiť / Shine / Seiso – Definovanie postupov, štandardov a harmonogramu čistenia s cieľom udržať pracovisko denne čisté.

-  4S Štandardizovať / Standardize / Seiketsu – Ako stanoviť pravidlá, štandardizovať pracovné činnosti a návyky, implementácia štandardov na jednotlivé pracoviská, kancelárie, sklady.

-  5S Udržiavať / Sustain / Shitsuke – Motivácia, odmeňovanie, disciplína. Ako zabezpečiť denné 5S audity, nápravná a preventívna činnosť a tvorba kontrolných záznamov.

-  Bonus 6S / Bezpečnosť / Safety – Bezpečnosť ako nepretržitý proces podporovaný takmer všetkými piliermi 5S.

Cvičenie

Cieľová skupina

Kurz je vhodný pre tých, ktorí sa chcú oboznámiť s 5S a spôsobom jeho aplikácie. Je určený manažérom na rôznych stupňoch riadenia, procesným inžinierom, lean špecialistom. Je vhodný pre pracovníkov z výrobnej aj nevýrobnej sféry, kancelárii, skladou a údržby administratívneho prostredia. 

 



Certifikát Získate certifikát o absolvovaní, bez obmedzenia platnosti. Poznámka k cene

V cene je zahrnuté: študijné materiály, obed, občerstvenie a vydanie certifikátu

Hodnotenie




Organizátor