Detail kurzu

Program STRONG psychosociálna podpora detí - vzdelávanie v SK jazyku

Inklucentrum - Centrum inkluzívneho vzdelávania

Popis kurzu

Inklucentrum prináša na Slovensko psychosociálny program STRONG pre podporu Ukrajinských detí.

Program STRONG vytvorili psychológovia a psychiatri z USA a Kanady pre potreby podpory začlenenia detských utečencov zo Sýrie do novej školy, medzi vrstovníkov a do miestnej spoločnosti. Society for All adaptovala program, pre potreby českého a slovenského prostredia v kontexte podpory detí, ktoré do našich zemí prišli v dôsledku vypuknutia bohužiaľ stále trvajúcej vojny na Ukrajine.

Toto vzdelávanie ponúkame  v slovenskom jazyku v termíne 19. a 20. apríl.

Obsah kurzu

Program STRONG v praxi prebieha 10 týždňov, kedy sa skupina detí pravidelne 1x týždenne stretáva s preškoleným sprievodcom STRONG a venuje sa podporným aktivitám. V priebehu 10 týždňov sa sprievodca STRONG stretáva s každým z detí ešte individuálne. V priebehu programu sa deti spoločne učia identifikovať vlastné silné stránky a zdroje vonkajšej podpory, zapojiť pozitívne myslenie, osvojiť si relaxačné techniky, spôsoby regulácie emócií, návody na stanovenie a dosiahnutie cieľa apod.

Počet účastníkov je z kapacitných možností obmedzený na 20 miest. Pre zaistenie miesta sa, prosím, prihláste a uhraďte manipulačný poplatok čím skôr. Prihlásení účastníci bez uhradeného poplatku budú zaradení ako náhradníci a v prípade uvoľnenia miesta ich budeme kontaktovať.

Cieľová skupina

  • pedagogickí a odborní zamestnanci škôl (školskí psychológovia, sociálni pedagógovia, školskí špeciálni pedagógovia)
  • ostatní, ktorí pracujú so skupinami detí prichádzajúcich z vojnového konfliktu
Certifikát Úspešní absolventi kurzu získavajú CERTIFIKÁT, ktorý držiteľa oprávňuje samostatne viesť skupiny detí programom STRONG v roli sprievodcu.
Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať