Detail kurzu

Vodcovstvo/Leadership - rozvoj komunikačných a riadiacich zručností pre leadrov/manažérov

BPM Slovakia, s.r.o.

Popis kurzu

Na to, aby ste sa ho mohli zúčastniť z pohodlia Vášho domova alebo kancelárie budete potrebovať internetové pripojenie a počítač. Začíname o 10.00 hod. Plánované ukončenie kurzu je o 16:00 hod. 

Každý účastník svojou účasťou získa pracovné materiály (prezentáciu). Organizačné a prístupové informácie do našej školiacej miestnosti Vám zašleme 24 hodín pred začatím podujatia.

Pre koho je online kurz určený?

Online kurz sme pripravili tak, aby bol praktický a reflektoval Vaše aktuálne potreby a otázky. Najviac si zo stretnutia odnesú účastníci, ktorí nechcú len počúvať, pretože nejde len o prednášku. Online kurz  je vedený interaktívnym spôsobom (mix teórie a cvičení). Pracujeme v uzatvorených skupinách, čo znamená, že z podujatia sa nezhotovuje záznam a nesprístupňuje sa verejnosti.

 Absolvovaním online tréningu získa každý účastník certifikát, ktorý vydáva spoločnosť BPM Slovakia s.r.o.

Profil absolventa kurzu

Absolvent kurzu pozná zásady efektívnej tímovej spolupráce, podmienky a zodpovednosti tímu a jeho členov. Dokáže vytvoriť a budovať funkčne zložený tím spolupracovníkov. Pozná špecifiká jednotlivých typov pracovníkov/členov tímu a vie použiť efektívne motivačné nástroje pre konkrétne typy ľudí. Dokáže vybudovať a viesť virtuálny a hybridný tím, viesť virtuálne porady, motivovať a podporovať lojalitu a spolupratričnosť členov tímu na diaľku.

Absolvent kurzu dokáže efektívne komunikovať so svojimi spolupracovníkmi, podávať účinnú spätnú väzbu, konštruktívne kritizovať a riešiť konflikty v tíme. Vie, ktorým slovám sa v komunikácii so svojimi podriadenými vyhýbať a ktoré sa, naopak, nebáť použiť. Absolvent kurzu vie efektívne plánovať na základe stanovených hodnotových priorít. Dokáže sa vysporiadať s prokrastináciou, vyrušovaním a vypracuje si vlastný zoznam akčných plánov a priorít na najbližšie obdobie. Vie reagovať na prebiehajúce zmeny a prekonať nepriaznivé okolnosti.

Obsah kurzu

1. Praktické líderstvo/vodcovstvo


- Sebapoznávanie, funkcie a role lídra. - Kompetencie, právomoci a zodpovednosť, výzvy, ktoré vedenie a motivácia ľudí prináša.


- Využitie zručností emočnej inteligencie v praxi lídra.


2. Budovanie a vedenie tímu


- Vytvorenie optimálnych podmienok fungovania tímu - zásady, vymedzenie podmienok a zodpovednosti tímu a jeho členov.


- Efektívna komunikácia v rámci tímu - ako sa vysporiadať so “sabotérmi” v tíme a konštruktívne riešiť konflikty. Čo blokuje komunikáciu, bariéry a chyby v komunikácii a spôsoby ako sa im vyhnúť, zásady zabezpečenia informovanosti všetkých členov tímu.


- Motivácia členov tímu k prijatiu spoločných hodnôt a ideálov, posilnenie spokojnosti a lojality členov tímu, špecifiká jednotlivých typov a generácií pracovníkov.


- Vedenie a riadenie členov virtuálneho tímu - vedenie virtuálnych porád, budovanie dôvery a spolupatričnosti na diaľku.


- Technická podpora udržiavania výkonnosti, efektívnosti a tímovosti virtuálneho tímu - online nástroje na uľahčenie komunikácie a vedenie tímu na diaľku.


3. Zvýšenie osobnej efektivity - ako si naplánovať čas a určiť priority (Time management)


- Vymedzenie priorít a zostavovanie plánov – efektívne nástroje a postupy.


- Najčastejšie chyb pri plánovaní a zostavovaní zoznamov úloh a ich eliminácia.


- Ako sa vyrovnať s prokrastináciou a vyrušovaním – účinné tipy a návody.


- Vypracovanie si vlastného zoznamu priorít a akčných plánov na najbližšie obdobie.


4. Adaptívne zvládanie výziev a prekážok, budovanie odolnosti a prijatie zmien


- Stratégie a techniky budovania a posilnenia odolnosti, adaptability, sebamotivácie, prekážky, problémy a ťažké situácie ako príležitosti ďalšieho rozvoja, výhody optimistického prístupu v práci aj v osobnom živote.


- Čo robiť a ako reagovať v stresových situáciách - užitočné tipy a návody.

Cieľová skupina

Cieľová skupina (pre koho je školenie určené)


Pre. top, stredný, nižší manažment, líniových manažérov. Školenie je určené každému vedúcemu pracovníkovi, manažérovi, lídrovi, ktorý riadi ľudí a je zodpovedný za výsledky tímu a tímových projektov. Školenie je tiež vhodné pre začínajúcich riadiacich pracovníkov, manažérov a lídrov, ktorí sa na svoju riadiacu funkciu pripravujú.

Certifikát Absolvovaním tréningu získa každý účastník certifikát, ktorý vydáva spoločnosť BPM Slovakia s.r.o., ihneď po ukončení na mieste konania tréningu.

Kontaktná osoba


0905172880
bpm@bpm-educat.com

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať