Detail kurzu

Ako dosiahnuť zmenu pomocou Storytellingu od A po Z

PDCS

Popis kurzu

Máte silný príbeh a rozmýšľate ako ho vyrozprávať? Na tréningu storytellingu sa pozrieme na základné princípy, ktoré fungujú v silných príbehoch a na čom stavajú rozprávania, ktoré dokážu podnietiť alebo podporiť spoločenskú zmenu. Uvažovať budeme aj o tom, ako sa organizácia, alebo jej hodnoty, môžu stať hlavnou postavou vašej komunikácie.

Obsah kurzu

V rámci tréningu Storytelling ako nástroj hodnotovej komunikácie a presadzovania spoločenskej zmeny budeme hovoriť o tom, ako vytvoriť základnú DNA vášho príbehu, pozrieme sa na to, ako si vybrať svoju “hlavnú postavu" a aké stratégie rozprávania podporujú pútavosť a záujem publika. Odprezentované prístupy budeme skúšať priamo na tréningu. Aplikovať ich môžete pri tvorbe dlhšieho príbehu, komunikačnej kampane alebo vo formátoch blogu, statusu či podcastu. Účastníci a účastníčky získajú podnety na ďalší rozvoj a spätnú väzbu. 

Program tréningu zahŕňa: 

  • príprava základnej DNA príbehu
  • návod, o čom uvažovať pri výbere hlavnej postavy
  • diskusie o rôznych postavách a rôznych pohľadov, ktoré prinášajú
  • ako postavu rozhýbať tak, aby posúvala dej 
  • aplikovanie storytellingových techník pre potreby vlastnej organizácie / príbehu 
  • písanie a hľadanie vlastných nápadov

Každý účastník skončí s minimálne jedným návrhom základnej  DNA svojho príbehu a navrhne aspoň jednu hlavnú postavu pre potreby vlastného príbehu alebo pracovného zadania a využiteľnú bodovú osnovu príbehu svojho zadania.

Kurz je jednodňový. Účastníci kurzu získajú prezentáciu a zoznam podpornej literatúry vrátane linkov na online zdroje a videá, certifikát v PDF. Každý účastník potrebuje svoj vlastný laptop / tablet / papier a pero na písanie. 

Certifikát Účastníci získajú certifikát o absolvovaní kurzu. Poznámka k cene

Cena zahŕňa materiály, občerstvenie.

Kontaktná osoba


+421 2 5292 5016
monika@pdcs.sk

Hodnotenie




Organizátor