Detail kurzu

Carbon Footprint Reporting – rámec a základy

Ekotoxikologické centrum Bratislava s.r.o.

Popis kurzu

Uhlíková stopa – zverejňovanie informácií o emisiách a pohlcovaní skleníkových plynov sú v EÚ súčasťou širšej oblasti zverejňovania nefinančných informácií.

Obsah kurzu

Požiadavky na zverejňovanie nefinančných informácií sa vzťahujú na niektoré veľké spoločnosti s viac ako 500 zamestnancami. Spoločnosti sú povinné zverejňovať relevantné, užitočné informácie, ktoré sú potrebné na pochopenie ich vývoja, správania, pozície a vplyvu ich činností. Okrem toho sa informácie môžu zverejňovať na úrovni skupiny, a nie samostatne za jednotlivé dcérske spoločnosti. V smernici sa spoločnostiam poskytuje aj významná flexibilita pri zverejňovaní relevantných informácií spôsobom, ktorý považujú za najužitočnejší, vrátane samostatnej správy.

Pravdou však je, že pre pravdivé spracovanie informácií potrebujú veľké spoločnosti získať informácie od svojich dodávateľov a partnerov. Tlak na uhlíkovú neutralitu činností spoločností všetkých veľkostí bude postupne narastať a sledovanie emisií a pohlcovania skleníkových plynov sa stane nevyhnutnosťou.

Cieľová skupina

výrobným podnikom, pracovníkom zodpovedným za hodnotenie dopadov na životné prostredie, komunikáciu v dodávateľskom reťazci, následným užívateľom…

Kontaktná osoba

Matej Murín
02 45943712
conference@ekotox.sk

Hodnotenie




Organizátor