Detail kurzu

OŽP – limity pre látky v odpadových a povrchových vodách

Ekotoxikologické centrum Bratislava s.r.o.

Popis kurzu

Webinár poskytuje prehľad postavenia a procesov hodnotenia rizík chemických látok v systéme chemickej legislatívy EÚ z hľadiska ochrany odpadových a povrchových vôd.

Obsah kurzu

Hodnotenie rizík chemických látok tvorí základný kameň hodnotenia a manažmentu nebezpečných chemických látok v rámci chemickej legislatívy EÚ.

V podmienkach priemyselných podnikov, výrobných prevádzok a nakladania s chemickými látkami, zmesami a výrobkami je v rámci dodávateľských reťazcou hlavnou komunikačnou bázou karta bezpečnostných údajov, resp. rozšírená karta bezpečnostných údajov. KBÚ je záväznou dokumentáciou pre komunikáciu rizík a manažmentu rizík na pracoviskách. Informácie obsiahnuté v KBÚ tvoria podklad pre hodnotenie a manažment rizík v podmienkach výrobných pdnikov, ale aj v prípade profesionálneho použitia, prepravy či manipulácie s chemickými látkami, zmesami a výrobkami. Rozšírená karta bezpečnostných údajov (eKBÚ) obsahuje expozičný scenár pre jednu alebo viac látok obsiahnutých v nebezpečnej chemickej zmesi, ktorý prináša podrobnejšie informácie pre určenie rizika a následne určenie opatrení pre kontrolu rizika na pracovisku. Niektoré látky používané vo výrobe a emitované do odpadových a povrchových vôd majú stanovené limity vypúšťania. V rámci e-KBÚ sú uvádzané limitné hodnoty PNEC, ktoré predstavujú spolu s podmienkami pre zrieďovanie a proces čistenia dôležité nástroje manažmentu chemických látok v odpadových a povrchových vodách.

Cieľová skupina

pracovníkom zodpovedným za OŽP v podnikoch, prevádzkové podmienky a opatrenia pre kontrolu rizík…

Kontaktná osoba

Matej Murín
02 45943712
conference@ekotox.sk

Hodnotenie




Organizátor