Detail kurzu

Tai Chi - Liečivé Tao 1A

Lumina Learning, s.r.o

Popis kurzu

Taoizmus je spôsob života, ktorý môžeme vyjadrovať cez Tai Chi

Cvičenie Tai chi zahŕňa prácu na rozvoji tela, mysle, životnej energie a nachádzanie rovnováhy a koordinácie medzi jednotlivými časťami nášho tela.

Príťažlivosť cvikov Tai Chi spočíva na prvý pohľad v kráse a ladnosti pohybov. Jeho zvládnutie nevyžaduje namáhavé úsilie. Jedným s hlavných prínosov cvičenia Tai Chi je, že zlepšuje držanie tela.

Tento kurz je navrhnutý tak, aby vám pomohol objaviť a udržiavať emočnú rovnováhu prostredníctvom unikátneho systému nazývaného Univerzálne liečivé Tao. Naučíte sa ako pomocou jednoduchých cvičení a techník uvoľňovať napätie a posilniť energetický tok v tele, ako aplikovať tieto metódy v každodennom živote na dosiahnutie, pokoja a harmónie. osobitnú časť budeme venovať dýchacím technikám a nenáročným fyzickým a energetickým cvičeniam.

Prečo cvičiť Tai chi

Počas nášho života sa snažíme nájsť rovnováhu, stabilitu, harmóniu, balanc.

Naša vnútorná sila nám dáva pocit bezpečia, keď o túto silu postupne prichádzame, môžu nás prekvapiť zdravotné problémy, cítime sa unavený, reagujeme podráždene.

Ako sa starať o svoju životnú vnútornú silu a energiu Čchi, ako ju kultivovať, uchovávať a akumulovať, Ako pracovať s našimi emóciami, vám priblížime na našom kurze.

Jednoduchými fyzickými, energetickými a meditačnými cvičeniami sa spoločne ponoríme do starovekých taoistických praktík.

Obsah kurzu

Štruktúra Kurzu:

A/ Základy Tao 1A

V tejto časti sa v krátkosti zameriame na základy Tai chi, tieto techniky potom zdokonaľujeme na pravidelných cvičeniach.

1. rozcvička, sebamasáž a detoxikácia - základom každého cvičenia je rozcvička, celé telo príjemne zahrejeme, masážou prekontrolujeme a prekrvíme každú časť nášho tela, zbavíme sa poškodených buniek. Špeciálne sa zameriame na masáž rúk, nôh a brucha.

2. Železná košeľa - V tejto časti sa v prvom rade naučíme základný postoj a ako získať stabilitu a rovnováhu.

3. Čikungové cvičenia - Práca s energiou Čchi, ukladanie energie v našom strede, do nášho tantienu. Kultivácia energie.

4. Tao Yin - Cvičenia na karimatke, špeciálne techniky, na spevnenie nášho jadra.

5. Tao pre dobrý spánok - vnútorný úsmev a 6 liečivých zvukov - naučíme sa ako pracovať s našimi emóciami a ako jednotlivé techniky aplikovať v bežnom živote.

B/ Forma Tai Chi

Tejto časti budeme venovať najviac času, aby sme všetky pohyby dokonale zvládli, taktiež zostavu precvičujeme aj na pravidelných cvičeniach.

Forma ktorú sa budeme učiť, je zostava trinástich pohybov, ktorú nazývame Tai Chi Čchi kung 1, táto forma bola založená rodinou Čchen a v devätnástom storočí ju upravila rodina Jang.

Pohybovať sa ako jeden celok

Uvedomovať si svoje pohyby

Vnímať, že sme prepojený s prírodou

Účastníci kurzu obdržia pracovný zošit týkajúci sa základných tém plus video s formou Tai chi

Cieľová skupina

Pre tých komu záleží na tom aby v dnešnej uponáhľanej dobe boli odolnejší voči vonkajšiemu prostrediu, vedeli zachovať pokoj aj vo vypätých situáciách. Pre toho kto sa má chuť naučiť jednoduché techniky ktoré fungujú už niekoľko tisícročí.

Poznámka k cene

účastníci kurzu dostanú pracovný zošit v tlačenej forme plus video s formou Tai chi

Hodnotenie




Organizátor