Detail kurzu

Jazyková podpora pre deti cudzincov v triede

Inklucentrum - Centrum inkluzívneho vzdelávania

Popis kurzu


Mám v triede cudzojazyčné žiačky a žiakov. Ako ďalej?

Obsah kurzu

Slovenské školy sú kultúrne čoraz rozmanitejšie, a narastá aj počet žiakov, ktorí sa začínajú vzdelávať po slovensky až pri nástupe do školy či škôlky. Mnohé učiteľky sú tak vystavené novým výzvam pri práci s viacjazyčným kolektívom. Zo skúseností z terénu vieme, že s príchodom detí odídencov z Ukrajiny od minulého roka sa stáva výučba slovenčiny ako cudzieho jazyka stále väčšou prioritou pre mnohých učiteľov. 

Seminár je primárne určený učiteľkám a učiteľom slovenského jazyka a/alebo etickej výchovy, ktorí majú v kolektíve deti s materinským jazykom iným ako slovenským. Alebo tým, čo na školách vyučujú hodiny slovenského jazyka ako druhého jazyka. V úvode sa dozviete informácie k tomu, ako by mala podľa súčasného zákona, jazyková podpora vyzerať. Prostredníctvom praktických príkladov si predstavíme spôsoby, akými môžete poskytnúť základy jazykovej podpory pre vašich cudzojazyčných žiakov v rámci vašich hodín, prispieť k ich lepšej inklúzii v triede a podporiť ich jazykový vývin. Zároveň budete môcť s lektorkou prediskutovať konkrétne situácie, s ktorými sa v praxi stretávate. Tešíme sa na vás!

Webinárom vás povedie skúsená metodičkou jazykovej podpory a lektorka Inklucentra Mgr. Alena Faragulová, PhD.

Cieľová skupina

pedagógovia
Certifikát Aj absolvovaním tohto webinára môžete získať získať Certifikát Inklucentrum, ktorý vás oprávňuje žiadať o príplatok za profesijný rozvoj u svojho zamestnávateľa. Je potrebné absolvovať aspoň 10 webinárov s označením akreditované.

Kontaktná osoba



vzdelavanie@inklucentrum.sk

Hodnotenie




Organizátor