Detail kurzu

Visual Design Digital: Photomontage

Learn2Code

Popis kurzu

Popis online kurzu

V tomto online kurze sa naučíš vytvárať tie najlepšie fotomontáže v Adobe Photoshop. Čakajú na teba pripravené konkrétne tématické fotomontáže a krok po kroku si ich budeš môcť aj ty vytvoriť. Ak nemáš skúsenosti s Photoshopom, žiadny problém. Aj na to sme pri tvorbe tohto online kurzu mysleli. Kurz je prispôsobený pre začiatočníkov, ale je potrebné mať aspoň „ako taký“ prehľad. Úplne od základov si vysvetlíme princípy tvorby fotomontáže a aj postupy pri vytváraní efektov. Je to jeden z najlepších spôsobov, ako porozumieť Adobe Photoshop a stať sa v ňom profesionálom – na vlastné oči vidíš, čo vytváraš a lektor detailne vysvetľuje jednotlivé kroky a techniky tak, aby si rozumel, prečo to tak robí.

Kurz je prispôsobený pre začiatočníkov, ktorí nemajú s tvorbou fotomontáže žiadne skúsenosti, ale je potrebné poznať základy, čo sú farby a ako sa miešajú, čo sú vrstvy atď. Pri tomto online kurze sa nebude nudiť ani pokročilý užívateľ. V kurze sa naučíš pracovať s programom Adobe Photoshop do takej miery, že ti to zabezpečí prácu v akomkoľvek grafickom tíme, alebo sa jednoducho naučíš používať tento nástroj pri svojej každodennej práci.

Čo sa naučíš

Tento online kurz ťa naučí používať Adobe Photoshop na profesionálnej úrovni a vďaka tomu sa naučíš vytvoriť akúkoľvek fotomontáž, na ktorú si spomenieš. Si fanúšik efektov vo fotografiách? V tomto kurze si ukážeme viaceré druhy efektov s kompletným popisom ako ich vieme vytvoriť a step-by-step postupom. Okrem iného sa naučíš:

  • vytvoriť farebnú zhodu na viacerých fotkách (match color)
  • nastaviť tonalitu na farbách
  • ako zmeniť perspektivu akejkoľvek vrstvy
  • ako sa pracuje s filtrami
  • detailné vysvetlenie módov prelínania (blending modes) s praktickými ukážkami
  • vytvoriť tiene a osvetlenie do scény

a- ko vieme vybrať akýkoľvek objekt z akejkoľvek fotografie

  • detailná práca s retušovacími nástrojmi pri fotomontáži
  • vytvoriť rôzne efekty do montáže

Čo budem vedieť vytvoriť?

  • svetelné, ohnivé, vesmírne, lávové efekty, dymové clony, …
  • billboardové reklamy
  • cover obrázky na hry
  • použitie Dodge & Burn techniky
  • Tématické rozdelenie: postapocalyptic, nature, space, fire, future place, cartoon look montáže

Online kuz Visual Design Digital: Photomontage je nabitý praktickými ukážkami, ako robiť nadupané fotomontáže v Adobe Photoshop.

Prečo absolvovať tento kurz?

Adobe Photoshop je v dnešnej dobe najpoužívanejší nástroj na editáciu fotiek, ale aj na vytváranie fotomontáží. Je to výnimočná príležitosť ako sa naučiť používať Photoshop a navyše výsledok budete vidieť na vlastné oči – na monitore.

Minimálne požiadavky

vlastný notebook alebo počítač nainštalovaný Adobe Photoshop CC (prípadne CS6)

Obsah kurzu

Zoznam kapitol online kurzu: Základné postupy

Výbery (1. časť – Marquee tools) Výbery (2. časť – lasso tools) Výbery (3. časť – rýchly výber a magic wand tool) Výbery (4. časť – pen tool) Výbery (5. časť – farebný rozsah/color range) Výbery (6. časť – výber vlasov – refine edge) Vrstvy vo fotomontáži Princíp masky vo fotomontáži Všeobecné nastavenie štetcov a tvorba vlastného štetca Ako vybrať správne obrázky Filtre

Montáž vrstiev

Ako odstrániť čokoľvek z fotografie – Content Aware tool Zrkadlenie obrazu Nástroje perspektívy Nástroj Puppet Nástroje transformácie Nástroj Warp

Farebné úpravy na vrstvách

Módy prelínania Tónovanie farieb Technika Dodge and Burn Osvetlenie (1. časť – metóda casting lights) Osvetlenie (2. časť – metóda surface lights) Osvetlenie (3. časť – metóda global lights) Zhoda farieb – match colors Tvorba tieňov

Retuš vo fotomontáži

Razítko – clone stamp Healing brush Záplata – patch

Jednoduché fotomontáže

Tvorba reklamy (1. časť – príprava objektov) Tvorba reklamy (2. časť – práca s textom) Tvorba reklamy (3. časť – záverečné práce) Double exposure (1. časť – výber objektu) Double exposure (2. časť – nastavenie masiek a finalizačné úpravy) Game wallapper (1. časť – výber objektov) Game wallapper (2. časť – neutralizácia osvetlenia) Game wallapper (3. časť – finalizačné úpravy) Magazine layout (1. časť – výber modelu a nastavenie pozadia) Magazine layout (2. časť – farebné úpravy) Magazine layout (3. časť – práca s textom)

Pokročilé fotomontáže

Human android (1. časť – výber modelu a kolorizačné úpravy) Human android (2. časť – tvorba plechov na androidovi) Human android (3. časť – tvorba tlačítka) Human android (4. časť – pozadie na androidovi) Human android (5. časť – záverečné farebné úpravy) Space montage (1. časť – výber objektov a tvorba prostredia) Space montage (2. časť – kolorizačné úpravy prostredia) Space montage (3. časť – tvorba žiarenia na rakete a finalizačné úpravy) Ohnivé / svetelné efekty (1. časť – modrý plameň) Ohnivé / svetelné efekty (2. časť – book light) Ohnivé / svetelné efekty (3. časť – fire background) Futuristic place (1. časť – nastavenie pozadia na scéne) Futuristic place (2. časť – výrez do skaly) Futuristic place (3. časť – finalizačné úpravy) Nature montage (1. časť – maskovanie vrstiev) Nature montage (2. časť – výber modelu a tvorba tieňa) Postapokalyptická doba (1. časť – výber objektov a prispôsobenie do scény) Postapokalyptická doba (2. časť – efekt rozbitého skla) Postapokalyptická doba (3. časť – záverečné úpravy) Epic warrior (1. časť – príprava scény – vytvorenie dymu) Epic warrior (2. časť – výber objektu a farebné prispôsobenie) Epic warrior (3. časť – lava effect a lietajúce kamene) Epic warrior (4. časť – záverečné farebné úpravy) Posledná fotomontáž – zhrnutie

Bonusová časť

Cartoon efekt montage (1. časť – zosvetlenie scény) Cartoon efekt montage (2. časť – zosvetlenie scény a rozmazaný efekt) Cartoon efekt montage (3. časť – výber objektu) Cartoon efekt montage (4. časť – zmena farby vlasov a svetelné úpravy) Cartoon efekt montage (5. časť – záverečné farebné úpravy) Nature 2 montage (1. časť – výber objektov) Nature 2 montage (2. časť – content aware v praxi) Nature 2 montage (3. časť – tvorba chaty) Nature 2 montage (4. časť – nastavenie pozadia) Nature 2 montage (5. časť – farebné úpravy) Nature 2 montage (6. časť – záverečné úpravy – global lights)

Hodnotenie




Organizátor