NOVÝ PRÁVNY ZÁKLAD SPRACÚVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV

Základné info
Prihlásiť sa na kurz

Popis kurzu

Cieľom semináru je uviesť účastníkov do problematiky spracúvania osobných údajov, upozorniť ich na úskalia tejto problematiky a oboznámiť ich so zákonom č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene niektorých zákonov v znení neskoršieho predpisu a jeho vykonávacími predpismi. Zároveň Vás upozorníme na nový [BM1] právny základ spracúvania osobných údajov, ktorým je zákon č. 307/2014 Z.z., ktorý upravuje podmienky poskytovania ochrany osobám pred neoprávneným postihom v pracovnoprávnom vzťahu v súvislosti s oznamovaním kriminality alebo inej protispoločenskej činnosti a ktorý je osobitným zákon k zákonu o ochrane osobných údajov, tiež označovaný ako zákon o whistleblowingu ako aj možných sankciách pri jeho nedodržiavaní. Seminár organizujeme v skupinách do 10 účastníkov. Máte preto možnosť prediskutovať Vaše otázky priamo s lektorkou a zorientovať sa v problematike. V súvislosti s adresátmi tejto prednášky by sme Vás chceli upozorniť na kontrolnú činnosť Úradu na ochranu osobných údajov SK, ktorý vykonáva kontrolu na základe ročného plánu kontrol, na základe podozrenia z porušenia povinností pri spracúvaní osobných údajov ustanovených zákonom o ochrane osobných údajov alebo v rámci konania o ochrane osobných údajov. Plán kontrol na rok 2015 zahŕňa nasledujúce subjekty:

Poskytovatelia marketingových služieb Poskytovatelia služieb tzv. telemarketingu Poskytovatelia finančných služieb Poskytovatelia služieb v sektore poistenia Prevádzkovatelia bankových a nebankových registrov klientskych informácií Nákupné a zábavné centrá Pohostinské zariadenia ale aj Konzulárne pracoviská na vybraných zastupiteľských úradoch Slovenskej republiky; Národná ústredňa SIRENE; Migračný úrad Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, Dublinské stredisko

Cieľová skupina

všetkým zamestnávateľom, manažérom, personalistom, poisťovniam, bankám, každému, kto akýmkoľvek spôsobom spracúva osobné údaje, resp. prichádza s nimi do kontaktu

Obsahová náplň

  • Právny rámec ochrany osobných údajov, ciele, predmet a pôsobnosť zákona o ochrane osobných údajov
  • Výklad základných pojmov
  • Zásady spracúvania osobných údajov
  • Právny základ spracúvania osobných údajov
  • Základné povinnosti prevádzkovateľa a sprostredkovateľa a vzťahy medzi nimi
  • Povinnosti zamestnávateľov v zmysle zákona o whistleblowingu
  • Získavanie osobných údajov a ich likvidácia
  • Bezpečnosť spracúvania osobných údajov, bezpečnostný projekt
  • Dohľad nad ochranou osobných údajov, zodpovedná osoba – absolvovanie skúšky na výkon funkcie zodpovednej osoby, poverenie zodpovednej osoby, konkrétne povinnosti a rozsah jej zodpovednosti
  • Oprávnená osoba, kto je to a povinnosť jej poučenia
  • Práva dotknutej osoby
  • Cezhraničný tok osobných údajov
  • Oznamovacia povinnosť, osobitná registrácia a evidencia informačných systémov
  • Sankcie
  • Kontrolná činnosť Úradu na ochranu osobných údajov SR, práva a povinnosti kontrolovanej osoby

Termíny kurzov

20.01.2017

8.30-16.00 (Bratislava)

Prihlásiť sa
07.02.2017

8.30-16.00 (Žilina)

Prihlásiť sa
02.03.2017

8.30-16.00 (Bratislava)

Prihlásiť sa
03.04.2017

8.30-16.00 (Žilina)

Prihlásiť sa
23.05.2017

8.30-16.00 (Bratislava)

Prihlásiť sa
07.06.2017

8.30-16.00 (Žilina)

Prihlásiť sa
18.07.2017

8.30-16.00 (Bratislava)

Prihlásiť sa
15.08.2017

8.30-16.00 (Bratislava)

Prihlásiť sa
23.10.2017

8.30-16.00 (Žilina)

Prihlásiť sa
21.11.2017

8.30-16.00 (Bratislava)

Prihlásiť sa
01.12.2017

8.30-16.00 (Žilina)

Prihlásiť sa

Kontakt a miesto konania

Kontaktné údaje
Dana Jánošíková
tel: +421 2/330 052 28
mobil: +421 915 692 889
e-mail: dana.janosikova@eseminare.sk

Adresa
Železničiarska 13, 811 04 Bratislava,Žilina

O organizátorovi

Kontaktné údaje
tel: +421 2/330 051 31
email: dana.janosikova@dashofer.sk
web: www.eseminare.sk

Adresa
Verlag Dashöfer, s.r.o.
Železničiarska 13, Bratislava Zobraziť na mape