Detail kurzu

Konzultácie pre verejnosť - priprava na testy EPSO

Academia Istropolitana Nova

Popis kurzu

Obsah a priebeh konzultácie je prispôsobený obsahu a forme vstupných testov, kde je potrebné vybrať jednu zo štyroch možností. Vedomosti musia byť podrobné a presné, so zameraním na faktografiu. Dôraz je na všeobecnú časť o európskej integrácii, špecificky európska verejná správa a právo. Venujeme sa aj nácviku testov verbálnych a numerických zručností, písania esejí a pohovorov. Konzultácia prebieha v slovenskom jazyku, s odkazmi na názvy a terminológiu v anglickom jazyku, aká sa používa v kontexte EÚ.

Obsah kurzu

Blok 1 Vývoj európskej integrácie – dôležité roky, osobnosti a udalosti prinášajúce dôležité zmeny, vzťahy k iným medzinárodným organizáciám (ako napr. OECD a Rada Európy a pod.) Európske inštitúcie v širšom zmysle. Právne nástroje EÚ. Politiky EÚ – príklad Regionálna politika. Sieť programov odštartovaných v EÚ – prehľad programov a projektov európskej politiky, ich ciele a cieľové skupiny, prípadne výsledky, či aktuálny vývoj. Kto je kto v EÚ, personálna štruktúra kľúčových európskych inštitúcii.

Blok 2 Príklady testov – Všeobecné otázky európskej integrácie (testové otázky sú v anglickom jazyku) Vzory testov a postupov na verbálne uvažovanie v anglickom jazyku. Konzultácia interview. Vzory testov a postupov na numerické uvažovanie (testy sú v anglickom jazyku)

Návod ako a kde možno hľadať ďalšie relevantné informácie.

Cieľová skupina

Konzultácia je určená záujemcom o prácu v inštitúciách EÚ. Podľa pozície, o ktorú sa záujemca uchádza, je predpokladom VŠ vzdelanie príslušného zamerania alebo SŠ vzdelanie (napr. na pozíciu sekretárky). Individuálny prístup počas konzultácie umožňuje reflektovať konkrétne záujmy.

Kontaktná osoba

Marta Jendeková
02/44970449-453
es@ainova.sk

Hodnotenie




Organizátor