Detail kurzu

TECHNICKÁ ČISTOTA - Základné požiadavky (VDA 19.x a ISO)

SGS SLOVAKIA

Popis kurzu

Technická čistota patrí medzi základné štandardy vyžadované zástupcami vyspelých priemyselných odvetví (automobilový priemysel, farmaceutický priemysel, výroba medicínskych pomôcok, atď.), kde prítomnosť kontaminácie má výrazný vplyv na špecifické charakteristiky produktov, ktoré môžu ovplyvňovať bezpečnosť, funkčnosť, spoľahlivosť, životnosť a kvalitu. Požiadavky Technickej čistoty a Čistoty prostredia sú uvádzané v normách ISO 16232, ISO 13 485, ISO 14644, štandardoch VDA 19.1 a VDA 19.2, prípadne odvetvových špecifikáciách (automobilový priemysel – VW 01134, QV 11 111, STD 107-0002). Prostredníctvom školenia budú účastníci oboznámení s požiadavkami efektívneho zavádzania a monitorovania čistoty pri definovaných prvkoch procesov, ktoré majú výrazný vplyv na funkčnosť dodávaných komponentov v automobilovom priemysle. Cieľom je získať  znalosti potrebné pre stanovenie Stupňov technickej čistoty a následného určovania metodik merania a vyhodnocovania technickej čistoty.

Obsah kurzu

Hlavné okruhy tém:
- Požiadavky na meranie a kontrolu technickej čistoty podľa medzinárodných štandardov ISO a VDA
- Špecifikácia čistoty - Odvodenie limitných hodnôt čistoty
- Výber skúšobnej metódy - Metódy skúšok čistoty
- Výber postupu extrakcie
- Kvalifikačné skúmanie a hodnota slepého pokusu
- Analytická filtrácia
- Výber postupu analýzy
- Koncepcia čistej výroby
- Meranie vplyvov na čistotu
- Okolité prostredie - Klasifikácia stupňa čistoty
- Logistika
- Personál
- Montážne zariadenia
- CAE – Audit čistoty - vyhodnotenie dodržiavania požiadaviek čistoty

Cieľová skupina

Pracovníci zodpovední za zavádzanie čistoty v priemysle, zamestnanci laboratórií, zamestnanci z úseku kvality, procesní inžinieri, technológovia, produktoví aj projektoví manažéri a riadiaci pracovníci podieľajúci sa na zavádzaní a monitorovaní Technickej čistoty.

Po úspešnom absolvovaní školenia účastník získa licencovaný certifikát CAE® „Technická čistota podľa požiadaviek VDA 19.1; VDA 19.2 a štandardov ISO“. Certifikát má medzinárodnú validitu. Účastníci školenia Technická čistota - Základné požiadavky Technickej čistoty (VDA 19.x a ISO), majú možnosť pokračovať v odbornej príprave Audítorov čistoty - licencovaných CAE®, s podmienkou doplnenia si (preukázania dokladu o absolvovaní) školenia so zameraním na požiadavky medzinárodných noriem ISO a VDA k technickej čistote a systéme auditovania v súlade s medzinárodným štandardom ISO 19011:2018.

Certifikát licencovaný certifikát CAE® „Technická čistota podľa požiadaviek VDA 19.1; VDA 19.2 a štandardov ISO“ Poznámka k cene

Cena zahŕňa: Poplatok za kurz CAE®, rozsiahle školiace materiály, skúsený lektor s audítorskou praxou v oblasti technickej čistoty, občerstvenie

Kontaktná osoba

Lenka Hrabčáková
+421 918 508 338
lenka.hrabcakova@sgs.com

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať