Detail kurzu

Projektový manažment/Príprava a riadenie projektov - hybridne

Academia Istropolitana Nova

Popis kurzu

Chcete realizovať svoje projektové zámery a hľadáte zdroje? Orientujete sa v iniciatívach a plánovanom financovaní z eurofondov, grantov a dotácií? Absolvujte 6-dňový online interaktívny vzdelávací program Príprava a riadenie projektov, ktorý ponúka potrebné vedomosti z oblasti projektového manažmentu a praktické skúsenosti z prípravy a implementácie projektov. Zároveň poskytne informácie o aktuálnych možnostiach/zdrojoch financovania. Kurz je postavený na stručnej prezentácii teórie, jej aplikácii v praxi na zrealizovaných projektoch a následnom využití informácií na prípravu vašich projektových zámerov. 

Kurz je zostavený z dvoch modulov. Modul A/ sa koná 3 dni a  Modul B/ trvá  2 dni, od 8:00 do 13:00 hod.

Kurz prebieha online na platforme Zoom. 

Moduly je možné absolvovať aj samostatne. 

Najbližšie termíny 2024:

Modul A/ZDROJE NA PROJEKT (prezenčne): 14.5.2024 - Sv. Jur

Modul B/ PRÍPRAVA PROJEKTOVEJ ŽIADOSTI (prezenčne): 15.5. - 17.5. 2024 - Sv. Jur

Modul C/ IMPLEMENTÁCIA PROJEKTOV (online)  21.5. - 22.5. 2024 platforma zoom






Obsah kurzu

Program pozostáva z 3 vzdelávacích modulov (A, B, C), ktoré je možné absolvovať aj samostatne: Moduly A a B je možné absolvovať prezenčne alebo online.

Modul A:  Zdroje na projekt

Programovanie európskych zdrojov a regionálna politika EÚ – Programové obdobie 2021-2027 – projektový cyklus – možnosti financovania projektových zámerov (aktuálne otvorené výzvy a ich parametre).

Modul B: Príprava projektového zámeru

Základné parametre projektu – analytická fáza prípravy projektu – analýza kľúčových hráčov, problémov, ktoré chceme riešiť a cieľov, ktoré chceme dosiahnuť – analýza potrieb a rizík.

Fáza formulácie projektového zámeru – zostavenie plánu (harmonogramu) aktivít a rozpočtu – stanovenie merateľných indikátorov – logická matica (intervenčná logika projektu) a pracovné balíky.

Hodnotiace a výberové kritériá projektu.

Modul C: Implementácia projektu

Fáza implementácie projektu – podpis zmluvy –partnerské projekty – realizácia aktivít projektu – monitorovanie priebehu projektu – príprava monitorovacích správ (ITMS portál) –- žiadosti o platbu – informovanosť a komunikácia – zmeny v projekte.

Fáza hodnotenia výsledkov projektu – udržateľnosť výsledkov projektu – šírenie a ďalšie využívanie výsledkov projektu – hodnotenie kvality výsledkov a dopadov projektu (hodnotiace správy).


Cieľová skupina

Kurz je určený pre

  • pracovníkov samospráv, ktorí sa zúčastňujú na príprave alebo implementácii projektov financovaných z európskych fondov

  • projektových manažérov v štátnej správe, v súkromných podnikoch alebo mimovládnych organizáciách, ktorí pracujú s európskymi fondmi/grantmi a dotáciami na strane žiadateľa

  • riaditeľov MŠ, ZŠ, SŠ, DSS a iných vzdelávacích a sociálnych zariadení oprávnených na čerpanie fondov/dotácií

  • vysokoškolských učiteľov zapojených do prípravy a realizácie vzdelávacích a výskumných projektov

  • pre stredný a nižší manažment v malých a stredných podnikoch

  • vo všeobecnosti každému záujemcovi, ktorý chce rozvíjať svoje osobnostné kompetencie v oblasti iniciatívnosti a podnikavosti a osvojiť si metódu prípravy projektov s cieľom zvýšiť svoje pracovné zručnosti

  • vzdelávací program je vhodný pre začiatočníkov v projektovom manažmente, ako aj pre skúsenejších manažérov, ktorí majú záujem aktualizovať svoje zručnosti.

Certifikát Absolvovanie kurzu bude potvrdené udeleným certifikátom o absolvovaní vzdelávacieho programu. Poznámka k cene

Cena kurzu je 600,00 EUR na účastníka. V prípade účasti viacerých záujemcov z jednej organizácie poskytujeme 20% zľavu z ceny kurzu. V cene kurzu je zahrnutý Manuál pre projektové riadenie, občerstvenie počas prezenčného kurzu, .ppt prezentácia v elektron

Kontaktná osoba

Barbara Kollárová
+421 905 742 703
barbara.kollarova@ainova.sk

Hodnotenie




Organizátor