Detail kurzu

Aktualizačná príprava na prácu s toxickými a veľmi toxickými látkami a zmesami - online webinár

MEDISON ACADEMY, s.r.o.

Popis kurzu

Aktualizačná odborná príprava na prácu s veľmi toxickými látkami a zmesami a toxickými látkami a zmesami ( 10 hod).

  • cieľom kurzu je získanie osvedčenia o absolvovaní aktualizačnej odbornej prípravy, ktorú sú držitelia osvedčenia na prácu s toxickými a veľmi toxickými látkami povinní absolvovať 1× za 5 rokov resp. podľa prechodných ustanovení Zákona 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení platnom od 1.8.2014.

Účastník získa osvedčenie o absolvovaní vzdelávacieho programu. Vzdelávací program ďalšieho vzdelávania je akreditovaný Ministerstvom školstva Slovenskej republiky


Obsah kurzu

Absolvent kurzov nadobudne potrebné vedomosti na vykonávanie pracovných činností – manipuláciu s veľmi toxickými látkami a zmesami a toxickými látkami a zmesami. Nadobudne znalosti o povahe a účinkoch toxických látok, o ich skladovaní, manipulácii a preprave. Získa potrebné vedomosti o hygienických a bezpečnostných opatreniach pri práci s jedmi a ich zneškodňovaní, o ich účinkoch na ľudský organizmus a osvojí si zásady prvej pomoci, ako aj znalosti právnych predpisov a znalosti o technológii práce. Nadobudne odborné predpoklady aplikovať aktuálne legislatívne a odborné požiadavky a zmeny v oblasti práce s toxickými chemickými látkami a zmesami a v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci do praxe, vrátane informovania zamestnancov.

  • Pozor:

    • ak včas neabsolvujete aktualizačnú odbornú prípravu,
    • ak nezašlete včas oznámenie o absolvovaní aktualizačnej prípravy na RÚVZ
      RÚVZ Vám môže odbornú spôsobilosť odobrať!
    • na kontroly Živnostenského úradu, pri ktorých kontrolujú absolvovanie aktualizačnej odbornej prípravy v zákonom stanovenom termíne.

Cieľová skupina

Aktualizačná odborná príprava na overenie odbornej spôsobilosti na práca s veľmi toxickými látkami a zmesami a toxickými látkami a zmesami.

Vzdelávací program je určený:

  • osobám, ktoré vlastnia osvedčenie na manipuláciu s toxickými a veľmi toxickými látkami a zmesami v rámci aktualizácie vedomosti v aktualizačnom kurze po 5 rokoch v súlade s NV SR 355/2007 Z.z.
Certifikát Potvrdenie o absolvovaní podľa zákona č.355/2007 o podpore, ochrane a rozvoji verejného zdravia .
Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať