Detail kurzu

Python pre začiatočníkov

Learn2Code

Popis kurzu

Úvod do Pythonu

Toto je online kurz pre každého, kto by rád začal programovať v Pythone. Tento jednoduchý a zároveň elegantný jazyk je čoraz populárnejší a rozšírenejší. Aj firmy ako Facebook, Apple a Google používajú Python. Skoro v každej firme sa pre neho nájde využitie.

Iným, veľmi dôležitým aspektom Pythonu, je jeho obrovská komunita. Od prvej verzie z roku 1991 až do tohto dňa Python priťahuje stále viacej a viacej ľudí. Vzniká veľa diskusií, existuje veľa hotových modulov alebo aj frameworkov.

O univerzálnosti Pythonu by sa dalo tiež dlho hovoriť. Napríklad, Python sa často používa na univerzitách na vedecké výpočty, dátovú analýzu a podobne. Tiež existuje niekoľko populárnych webových frameworkov, na ktorých sú vybudované komplexné webové aplikácie.

Python je určite prínosom pre každého programátora. Ak nie ako hlavný jazyk v ktorom vyvíja, tak aspoň ako duct-tape na každodenné problémy. Určite nebudeš ľutovať, že si sa naučil programovať v Pythone.

Obsah kurzu

Pre koho je kurz určený?

Pre všetkých, ktorý majú záujem naučiť sa Python! Asi by si nemal byť úplny začiatočník a aspoň z časti ovládať základné pojmy a mať predstavu o tom čo to programovanie vlastne je.

Ak s programovaním len začínaš, možno bude pre teba vhodnejší iný kurz. Napríklad od Yablka – Základy programovania a OOP

V kurze budeme často pracovať s terminálom. Nepotrebuješ žiadne znalosti, všetko si ukážeme, ale nemalo by ťa to odplašiť. V poznámkach budeš mať aj linky na nejaké zdroje o tom ako pracovať s terminálom. Ver tomu, že ako programátorovi sa ti táto znalosť zíde.

Inak potrebuješ už len chuť sa niečo naučiť a trpezlivosť. Pretože, ako každé remeslo, aj toto vyžaduje istú dávku odhodlania a vytrvalosti.

Čo budeš vedieť, keď skončíš tento kurz? Budeš poznať základné aj pokročilejšie konštrukty a syntax Pythonu. Budeš schopný porozumieť väčšine Python skriptov a taktiež písať svoje vlastné, užitočné skripty.

Na záver kurzu budeme programovať klasickú 2D arkádu. Pôjde síce o jednoduchú hru, napriek tomu si prejdeme cez kľúčové prvky Pythonu ako čítanie súborov, animácie, udalosti s myškou a klávesnicou alebo logické operácie.

Získaš základy, vďaka ktorým budeš rozumieť pokročilejším kurzom. No a v neposlednom rade, budeš vedieť ako tak používať linux terminál.

Čo všetko dostaneš?

  • 61 kvalitných videotutoriálov, čo je skoro 8 hodín materiálu.
  • množstvo domácich úloh, zadaní a príkladov na precvičenie jednotlivých tém
  • zdrojové kódy na stiahnutie
  • diskusné fórum, v ktorom na tvoje otázky ku kurzu odpovedá priamo lektor a tvoji spolužiaci
  • časovo neobmedzený prístup ku kurzu, môžeš študovať kedy chceš a ako dlho chceš
  • garancia vrátenia peňazí, ak nebudeš s kurzom spokojný.

Osnova online kurzu

1. Začíname s Pythonom

ako to rozbehnúť python nastavenie vývojového prostredia python ekosystém python2 vs python3 veľkonočné vajíčka v pythone

2. Základy Pythonu

skúšame základné dátové typy (part 1) skúšame základné dátové typy (part 2) premenné cvičenie 1 Znakové reťazce – basic Znakové reťazce – formátovanie cvičenie 2 prvé kroky s grafikou grafika – konfigurácia objektov cvičenie 3 riadime beh programu – syntax logické operácie cvičenie 4 uľahči si prácu – použi cykly cykly – hráme sa s krúžkami vnorené, podmienené a nekonečné cykly miniprojekt 1 – cézarová šifra cvičenie 5

3. Základné dátové štruktúry

nový typ – tuple tuple – indexovanie list a čo to znamená meniteľný typ vstavané funkcie listu list comprehension cvičenie 6 ďalšie operácie s textom neopakujeme sa – používame funkcie kreslime štvorce vreckové slovníky v pythone cvičenie 7 čítam čítaš čítame texťáky ako čítať a zapisovať csv cvičenie 8 miniprojekt – hra obesenec

4. Pokročilejší Python

kreslíme s korytnačkou (part1) kreslíme s korytnačkou (part2) rekurzia fibonacciho postupnosť binárne stromy fraktály cvičenie 9 udalosti na grafickej ploche cvičenie 10 animácie – časovač animované obrázky cvičenie 11 iné grafické frameworky

5. OOP v pythone

definujeme triedy špeciálne metódy tried dedičnosť v pythone polymorfizmus miniprojekt – akvarium

Hodnotenie




Organizátor