Detail kurzu

Daňová závierka a zostavenie daňového priznania právnických osôb za rok 2018 na praktickom príklade až do tlačiva

sféra, a.s.

Popis kurzu

Seminár je zameraný na transformáciu účtovného výsledku hospodárenia na základ dane z príjmov právnických osôb so zameraním na analýzu pripočítateľných a odpočítateľných položiek, zostavenie daňového priznania dane z príjmov právnických osôb na základe praktického príkladu (upozornenie na časté chyby v uplatňovaní daňových výdavkov), výpočet a zaúčtovanie splatnej dane z príjmov právnických osôb, režim odpočítavania daňovej straty a iné kľúčové témy pre správne vyčíslenie základu dane.


PROGRAM:

  • Praktický príklad na zostavenie daňového priznania k dani z príjmov právnických osôb
  • Spôsob podávania DP podľa daňového poriadku, lehoty na podanie DP a splatnosť dane,predĺženie termínu oznámením, platenie preddavkov na daň z príjmov právnických osôb
  • Vybrané daňové a nedaňové náklady v nadväznosti na tlačivo daňového priznania
  • Daňové posúdenie práce s pohľadávkami daňové/nedaňové (príslušenstvo pohľadávky a jeho odpis, tvorba opravnej položky a postúpenie, zmeny pre reštrukturalizáciu a konkurz)
  • Zobrazenie rezerv v účtovníctve a dosah na daňový základ
  • Úprava výsledku hospodárenia na základ dane (napr. príjmy nezahrnované do základu dane, porušenie podmienok finančného prenájmu, dodanenie starých záväzkov, oprava chýb minulých zdaňovacích období, technické zhodnotenie na prenajímanom majetku a mnohé iné)
  • Náklady zahrnované do základu dane až po zaplatení (napr. nájomné, sprostredkovanie, náklady na poradenské a právne služby, certifikáty, výdavky na sponzorské a iné)
  • Uplatňovanie daňových výdavkov pre rok 2018 (napr. PHL, odpisy prenajatého majetku, vstupná cena po zrušení reprodukčnej obstarávacej ceny, zmarená investícia, daňová uznateľnosť nákladov pri majetku osobnej spotreby, sponzorské, manká a škody, strata z predaja zásob, pravidlá pre zmluvné pokuty, úroky z omeškania, vplyv transferového oceňovania na základ dane, zákaz nízkej kapitalizácie a iné)
  • Umorovanie daňovej straty, pravidlá pre daňovú licenciu a nadväznosť na tlačivo DP
  • Vyplnenie do NOVÉHO tlačiva daňového priznania pre rok 2018
  • Diskusia

Obsah kurzu

HARMONOGRAM:

08:30 - 09:00 registrácia, občerstvenie

09:00 - 10:30 prednáška

10:30 - 10:45 prestávka, občerstvenie

10:45 - 12:25 pokračovanie prednášky

12:25 - 13:10 teplý obed, žrebovanie tomboly

13:10 - 15:00 pokračovanie prednášky, diskusia

O LEKTOROVI:

Ing. Soňa Ugróczy

- daňový poradca Slovenskej komory daňových poradcov. Odborná lektorka s dlhoročnou praxou v  oblasti daňového práva, venuje sa najmä dani z príjmov právnických osôb ako aj dani z pridanej hodnoty. Zapísaná v Slovenskej komore daňových poradcov ako daňový poradca, člen Metodicko-legislatívnej komisie pre DPH  a v Slovenskej komore audítorov ako asistent audítora. Dlhodobo sa venuje publikačnej a lektorskej činnosti pre odbornú verejnosť

Cieľová skupina

Účtovníci, pomocní účtovníci, fakturanti, daňoví poradcovia, finačníci.
Hodnotenie




Organizátor