Detail kurzu

Tepelné čerpadlá - vyhl. č.508/2009 Z.z. - Praktický kurz

KOCUR, s.r.o.

Popis kurzu

Cieľom je oboznámiť sa s požiadavkami týkajúcimi sa vykonávania činnosti oprava, rekonštrukcia a montáž vyhradeného technického zariadenia plynového. Kurz je určený záujemcom o získanie najmä praktických zručností montáže, servisu a opráv tepelných čerpadiel, diagnostika a poruchy, profylaktický servis. 

Obsah kurzu

Kurz je rozdelený na teoretickú a praktickú časť.

Teoretickou časťou účastníci kurzu získajú základné vedomosti fungovania klimatizačných, chladiacich jednotiek a tepelných čerpadiel. Prehľad a rozdelenie podľa značiek, typov, výkonov, ich špecifiká a správne použitie v konkrétnom priestore. Získajú komunikačné zručnosti so zákazníkom, na čo si dávať pozor pri obhliadke, ktoré zariadenie je najvhodnejšie a ako vypracovať cenovú ponuku. Oboznámia sa s § 18 vyhlášky č. 508/2009 Z. z., s BOZP a ostatnými certifikátmi potrebnými pre výkon profesie. 

Praktická časť je venovaná získaniu zručností správneho montovania tepelných čerpadiel, základná diagnostika porúch, postup pri ich opravách a následný profylaktický servis zariadení s použitím správnej chémie. Ukážeme si najčastejšie chyby pri inštalácii, aké náradie používať, na čo si dávať pozor. Účastníci si samostatne vyskúšajú všetky úkony potrebné pre montáž tepelných čerpadiel. 


Účastníkom ponúkame aj po skončení kurzu podporu pri servise a oprave, a tiež kontakty na overených dodávateľov ako sú Vivax, Toshiba a Samsung. 

Školenie bude ukončené testom získaných vedomostí a praktickou skúškou.

Cieľová skupina

Školenie je určené záujemcom o získanie osvedčenia o odbornej spôsobilosti vykonávať činnosť: Oprava, rekonštrukcia a montáž vyhradeného technického zariadenia plynového podľa § 18 vyhlášky č. 508/2009 Z. z. 

Po získaní certifikátu je účastník oprávnený túto činnosť vykonávať v rozsahu: Technické zariadenia plynové skupina Bi – chladenie a mrazenie s množstvom plynu na chladenie od 3 do 25kg vrátane

Montáž, rekonštrukcia, diagnostika, oprava a servis klimatizácie, plynové zariadenia a chladiace zariadenia. Médium: chladiace médium.

Certifikát Doklad o overení odborných vedomostí vydaný podľa § 16 ods. 1, písm. c) zákova č. 124/2006 Z. z. vzťahujúci sa na činnosť: "Oprava, rekonštrukcia a montáž vyhradeného technického zariadenia plynového podľa § 18 vyhlášky č. 508/2009 Z. z. Poznámka k cene

V cene je zahrnuté ubytovanie v miestnom penzióne/hoteli, celodenné menu, raňajky, obedy, večere, vrátane coffee breakov, kongresová sála, školitelia, certifikát a darček ako bonus. .

Kontaktná osoba

Mgr. Adela Korená
0948553501
info@k-kurzy.sk

Hodnotenie




Organizátor



Ďalšie termíny kurzu
Termín Cena Miesto konania Zarezervovať