Detail kurzu

Kurz pre odborníkov vykonávajúcich poučenie § 20 v zmysle vyhl. 508/2009 Z.z.

Inštitút bezpečnosti práce, s.r.o.

Popis kurzu

Kurz pre odborníkov vykonávajúcich poučenie § 20 v zmysle vyhl. 508/2009 Z.z.


Program kurzu pre odborníkov vykonávajúcich poučenie § 20 v zmysle vyhl. 508/2009 Z.z. je zameraný na oboznamovanie bezpečnostných technikov, autorizovaných bezpečnostných technikov, požiarnych technikov a osôb bez elektrotechnického vzdelania s právnymi predpismi v oblasti BOZP pri práci na elektrických zariadeniach a získanie odbornej spôsobilosti na výkon požadovanej práce.

Na základe účasti na kurze bude účastníkom vydaný certifikát  o odbornej spôsobilosti na § 20 – poučená osoba s celoštátnou platnosťou.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

§ 20 Poučený pracovník:
Poučený pracovník je osoba bez elektrotechnického vzdelania, ktorá v rámci svojej činnosti prichádza do styku s technickým zariadením elektrickým, ktoré obsluhuje. Poučený pracovník musí byť preukázateľne poučený vo vzťahu k elektrickým zariadeniam v rozsahu vykonávanej činnosti na tomto druhu technického zariadenia a vycvičený v poskytovaní prvej pomoci pri úraze elektrickým prúdom.
Poučenie a vycvičenie môže vykonávať osoba s odbornou spôsobilosťou podľa § 21 až 24. V prípade obsluhy technického zariadenia elektrického nízkeho napätia môže poučenie vykonať aj poučený pracovník, ktorý bol poverený touto činnosťou. O poučení sa vydáva písomný doklad zápis o poučení, v ktorom je uvedený rozsah poučenia a podpis školiteľa a poučeného.

Rozsah prác:

 - samostatná obsluha EZ
 - práca na EI/EZ NN
 - práca s dohľadom v blízkosti pod napätím
 - práca s dohľadom na EI/EZ VN bez napätia v blízkosti pod dozorom

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-


Kontaktná osoba

Mgr. Simona Fančovičová
+421 911 775 600
fancovicova.simona@ibp.sk

Hodnotenie




Organizátor