Detail kurzu

Koučing: 90 hodinový kurz "Koučovanie na pracovisku" - koučovací prístup pre manažérov - 1. modul

ZMS Consulting & Coaching, s.r.o.

Popis kurzu

90 hodinový ucelený kurz koučingu pre každého, kto sa chce naučiť komunikovať s kolegami, klientmi, dodávateľmi,… inak a hlavne efektívnejšie,
akreditovaný Medzinárodnou federáciou koučov (ICF) – Level 1

Predpoklady účasti
  • stredoškolské vzdelanie s maturitou
  • zodpovednosť, bezúhonnosť, čestnosť, rešpektovanie dôstojnosti a ľudskosti, prosociálne správanie, pozitívne nastavenie voči ostatným.

Práca s ľuďmi je výhodou

Čo získate

Po absolvovaní kurzu:

  • sa budete vedieť efektívnejšie pýtať,
  • budovať lepšie vzťahy so zákazníkmi a dodávateľmi.,
  • v riadení sa oslobodíte od operatívy,
  • zlepšíte strategické riadenie.

Využívaním koučovacieho prístupu sa stanú Vaši zamestnanci viac zodpovedníangažovaní samostatní.

Získate certifikát o absolvovaní 90 hodín výučby, vrátane 10 hodín mentoringu a úspešnom absolvovaní záverečnej skúšky na úrovni Level 1 ICF akreditácie kurzu, ktorá je akceptovaná ICF pri žiadosti o certifikáciu kouča úrovne ACC.

Obsah kurzu

Modul 1

2 dni + 6 hodín podporné aktivity + mentoring

Cieľ a témy
  • Uchopenie princípov a filozofie koučingu a koučovania.
  • Fungovanie koučovania na Slovensku, koučovské asociácie ICF a SAKo.
  • Koučing a koučovanie ako osobný rozvoj človeka, čo to prinesie mne, čo firme a čo môjmu tímu.
  • Základné zručnosti 1-8 podľa ICF (budovanie základov, budovanie dôvery, efektívna komunikácia, aktívne počúvanie, kladenie otázok, budovanie uvedomenia, podpora učenia a výsledkov).
  • Základné koučovacie procesy GROW a Solution Focus – koučovanie zamerané na riešenie.
  • Aplikácia zručností a procesov cez autentické témy účastníkov, cvičenia v trojiciach pod dozorom lektorov (jeden lektor na 3-4 účastníkov).
Medzi Modulom 1 a 2

6 hodín aktivít s koučom + 2 hodiny písomná reflexia z pracoviska a odporúčanej literatúry + mentoring.

Účastník sa zúčastní:

  1. Peer koučingu medzi účastníkmi – vlastné koučovanie cez základné koučovacie zručnosti (ciele, aktívne počúvanie, otázky, proces, sebareflexia), pod dozorom lektorov, profesionálnych koučov.
  2. Skupinovej supervízie účastníkov vedenej kvalifikovaným supervízorom koučom formou Akčného učenia – sebareflexia na akčné kroky z predchádzajúceho modulu, zdieľanie skúseností.
  3. Individuálneho alebo skupinového mentoringu.
Modul 2

2 dni + 6 hodín podporné aktivity

Cieľ a témy
  • Akčné učenie – Sebareflexia na akčné kroky z predchádzajúceho modulu, zdieľanie skúseností.
  • Naučiť sa používať vybrané techniky procesu koučovania v praxi na pracovisku:
    • Aplikácia koučovania pri živých rozhovoroch – rozvoj kompetencí, etika, hodnoty, prítomnosť, počúvanie na 3. úrovni a nové koučovacie nástroje.
    • Tímový koučing (GROW, AI, Walt Disney), direktívny alias nedirektívny štýl manažmentu.
Medzi Modulom 2 a 3

6 hodín aktivít s koučom + 2 hodiny písomná reflexia z pracoviska a odporúčanej literatúry + mentoring.

Účastník sa zúčastní:

  1. Peer koučingu medzi účastníkmi – vlastné koučovanie cez základné koučovacie zručnosti (ciele, aktívne počúvanie, otázky, proces, sebareflexia), pod dozorom lektorov, profesionálnych koučov.
  2. Skupinovej supervízie účastníkov vedenej kvalifikovaným supervízorom koučom formou Akčného učenia – Sebareflexia na akčné kroky z predchádzajúceho modulu, zdieľanie skúseností.
  3. Individuálneho a skupinového mentoringu.
Modul 3

2 dni

Cieľ a témy

Upevniť svoj vlastný koučovací prístup, naučiť sa koučovať v typických firemných situáciách a ako budovať koučovaciu kultúru.

Sebareflexia na akčné kroky z predchádzajúceho modulu, zdieľanie skúseností.

  • Rekapitulácia základných zručností 1-8 podľa ICF.
  • Aplikovanie koučovania v pracovných interakciách, napr. rozvojové a motivačné rozhovory, spätná väzba, náročné pracovné rozhovory a mikrorozhovory.
  • Zavádzanie koučovacej kultúry, kde začať, budovanie koučovacieho štýlu manažmentu.
  • Konkrétne akčné kroky na pracovisku.
Po Module 3

Po 3. Module sú účastníci v priebehu 1 – 2 mesiacov podporovaní ďalším mentoringom a akčným učením, ktorý sa zameriava na aplikáciu koučovania na pracoviskách účastníkov vo forme:

  • Akčného učenia – zdieľania skúseností medzi účastníkmi ako podpora pri aplikácii koučovania do praxe a zavádzaní koučovacej kultúry do svojich pracovísk,
  • Individuálneho a skupinového mentoringu.
Záverečná skúška

1 deň

Účasť na záverečnej skúške je povinná pre všetkých účastníkov.

Prítomnosť ostatných účastníkov kurzu na skúškach je súčasťou výučby. Účastníci, ktorí nie sú skúšaní sledujú koučovací rozhovor skúšaného a spoločne poskytujú skúšanému spätnú väzbu.

V prípade menšieho počtu účastníkov sa počet hodín doplní výučbou.

Podmienkou udelenia certifikátu je absolvovanie 90 hodín výučby, vrátane 10 hodín mentoringu a úspešné absolvovanie záverečnej skúšky na úrovni Level 1 ICF akreditácie kurzu, ktorá je akceptovaná ICF pri žiadosti o certifikáciu kouča úrovne ACC.

Ako to prebieha

Kurz pozostáva z 3 dvojdenných modulov s intenzívnou podporou účastníkov od koučov medzi modulmi (v podobe koučovania navzájom medzi účastníkmi, na pracovisku, skupinovej supervízie a individuálneho a skupinového mentoringu…).

Počet účastníkov: min. 6 – max. 12.

Kurz je výnimočný v tom, že 3 – 4 účastníci sú podporovaní jedným profesionálnym koučom plus okrem zamerania na rozvoj koučovacích zručností je kurz vysoko zameraný na ich aplikáciu vrátane 3 mesačnej podpory po ukončení 3. modulu vo forme:

  • Akčného učenia – zdieľania skúseností medzi účastníkmi, ako podpora pri aplikácii koučovania do praxe a zavádzaní koučovacej kultúry do svojich pracovísk,
  • Individuálneho a skupinového mentoringu.
Jazyk výučby

Kurz prebieha v slovenskom aj anglickom jazyku.


Termín a miesto

Kurz prebieha prezenčne v Chateau Gbeľany – zrekonštruovaný barokový kaštieľ uprostred nádherného anglického parku v súlade s prírodou.

Ak si to epidemiologické nariadenia vyžadujú, prebieha online.
V prípade online kurzu je výučba rozdelená na viac dní než v prípade prezenčného. Lektori pri tomto type vzdelávania poskytujú rozšírenú podporu účastníkom už počas trvania kurzu.

1. Modul

22. – 23. februá 2024

Termíny medzimodulových podporných aktivít (peer koučing, mentoring a supervízia) budú upresnené na konci daného modulu.

2. Modul

14 – 15. marec 2024

Termíny medzimodulových podporných aktivít (peer koučing, individuálny a skupinový mentoring a supervízia) budú upresnené na konci daného modulu.

3. Modul

2-3. máj 2024

Termíny nasledujúcich podporných aktivít (peer koučing, individuálny a skupinový mentoring a akčné učenie) budú upresnené na konci daného modulu.

Ukončením kurzu je skúška v dohodnutom termíne.

Uzávierka prihlášok

1 týždeň pred začiatkom kurzu.

Vyhradzujeme si právo zmeniť dátum začiatku kurzu, resp. jeho modulov.

Cieľová skupina

Kurz je vhodný pre majiteľov firiem a spoločností, top manažérov, manažérov na všetkých úrovniach riadenia, manažérov ľudských zdrojov, personál zameraný na prácu s ľuďmi a komunikáciu, napríklad s dodávateľmi, zákazníkmi, a tak ďalej, obchodných manažérov, a obchodných zástupcov, interných koučov, a ďalších odborníkov na rozvoj.
Certifikát Získate certifikát o absolvovaní 90 hodín výučby, vrátane 10 hodín mentoringu a úspešnom absolvovaní záverečnej skúšky na úrovni Level 1 ICF akreditácie kurzu, ktorá je akceptovaná ICF pri žiadosti o certifikáciu kouča úrovne ACC. Poznámka k cene

Cena zahŕňa výučbu počas modulov a podporu počas medzimodulových aktivít, vrátane skúšky, kurzové materiály a občerstvenie, vrátane obedov počas modulov

Kontaktná osoba


0905 985 365
info@kouci.sk

Hodnotenie




Organizátor