Detail kurzu

Ako nastaviť zdravé osobné hranice a budovať pozitívne vzťahy

PDCS

Popis kurzu

Kurz je aktuálne obsadený. 

Ak sami uvažujete nad tým, aký je rozdiel medzi sebeckosťou a držaním si vlastných hraníc; ako si nastaviť množstvo úloh, ktoré v práci akceptujete a ktoré odmietnete (a akým spôsobom ich odmietnuť); do akej miery máte prevziať zodpovednosť za svojho brata; nakoľko ste slobodní zmeniť vaše rozhodnutie na poslednú chvíľu, či ako viesť komunikáciu s nadriadeným v prípade, že s ním nesúhlasíte, pravdepodobne uvažujete o svojich osobných hraniciach. Hranice nám pomáhajú pri rozhodnutiach o tom, ktorým príležitostiam a ľuďom povedať áno, či v situáciách, kedy sami potrebujeme vymedziť svoje pôsobenie/ komunikáciu/ voľbu. Určujeme nimi vzťah k sebe samému a k svetu. 

Obsah kurzu

Pri práci s hranicami pracujeme s vlastnou  autenticitou, hodnotami, ale i schopnosťou ukázať seba a svoje hranice druhým. Na tréningu budeme pomocou diskusií a cvičení uvažovať nad tým, ako používame svoje hranice. Pozornosť budeme venovať napríklad týmto otázkam:

- Ako vieme byť vo svojich hraniciach rozpoznaní a ukázať nimi sami seba?

- Čo vlastne hranicami chránime? Ako sa naše hranice správajú, keď sú narušené?

- Ako ich vieme využiť na pracovnej i osobnej úrovni?

- Ako robiť rozhodnutia v súlade s našim smerovaním? Ako reagovať na tlak ísť viacerými smermi?

Tréning je jednodňový. Účastníci získajú prezentáciu a zoznam podpornej literatúry vrátane linkov na online zdroje a videá, certifikát v PDF.

Certifikát Účastníci obdržia certifikát.

Kontaktná osoba


+421 2 5292 5016
monika@pdcs.sk

Hodnotenie




Organizátor